Stories to Inspire Action

FILM som inspirerar till förändring

mission STATEMENT

Vi gör karaktärsdriven film med dokumentär metod för att inspirera till förändring för en mer hållbar värld.

OM OSS

Bliss of the unknown

topptur-åkning med okänd destination

SE FLER CASE

Vår metod

Engagemang för förändring

Vi gör film om ämnen vi kan och brinner för. Att hitta den bästa storyn för att förmedla budskapet på starkast sätt börjar alltid med noggrann research. Att hitta den starkaste och minst förväntade storyn handlar om att kunna sitt ämne och att lyssna ordentligt, att lyssna igen, och att ha en plan innan kameran rullar.

Kunskap om narrativet

En films berättelse måste vara något värt att prata om – nåt som man vill berätta vidare för sina vänner. Annars kommer ingen att se den. Men bra berättelser finns inte bara där ute färdiga att filma av, de skapas och formas genom hur vi berättar dem och genom vilken karaktär som får bära dem. Det är den processen som är vår expertis.  

Konst och hantverk

Alla smartphones och kameror går idag att filma med, men inte alla kan skapa film för det. Lika lite som skrivmaskiner eller ordbehandlare har gjort oss alla till författare. Det är en konst och ett hantverk att göra bra film. Vi använder bästa tillgängliga teknik för både bild och ljud och filmar i 4K med dedikerade digitala filmkameror (Canon C300 mkII).

Endless Summer Nights

en midsommarnatts dröm

FLER CASE

Att inspirera till förändring

Vår jord är allvarligt hotad av klimatförändringar. Vi tror att allting vi gör från och med nu måste vara i riktning för att vända den utvecklingen. Det gäller även för vilka historier vi berättar. Narrativet om verkligheten formar den värld vi lever i, både idag och i morgon. Film är ett medium med en oerhörd kraft om det hanteras rätt. Det är överlägset för att kommunicera starka känslor och förmedla budskap och värdegrunder.
Vi samarbetar gärna med organisationer och företag som delar vår syn på att en ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbar värld är möjlig. Vi ser gärna på våra uppdragsgivare-kund-relationer som samarbeten i kampen att nå dit. Klimatfrågor, hållbar besöksnäring, friluftsliv, fiskevård, samt naturresurs-, demokrati- och rättighetsfrågor är ämnen som vi kan och gärna samarbetar kring.

GÅ TILL CASE

🌍

Ansvar

En hållbar värld är möjlig

Vi tror på möjligheter. Vi tror på och kompromissar inte med ärlighet. Vi tror att riktiga berättelser av äkta människor är det starkaste som finns. Verkligheten överträffar ofta dikten. Därför har vi specialicerat oss på att använda oss av riktiga berättelser av äkta människor för att göra världen till en lite bättre plats att bo på. Vi är öppna för att samarbeta med alla företag, organisationer och individer som delar vår övertygelse att verka för ett mer hållbart sätt att leva på i projekt som för oss närmare målet om en mer hållbar värld. Vi tror på att göra hellre än att snacka - slå oss en signal och berätta om vad du vill göra!

Om oss

Sweet Earth är ett litet produktionsbolag med ett stort samhällsengagemang som drivs av filmaren och journalisten Johan Granstrand. Vi är specialiserade på att göra engagerande innehåll för dig som vill åstadkomma förändring. Vi tar helhetsansvar för hela produktionen från idé till leverans, och anlitar underleverantörer när så behövs för till exempel originalmusik, illustrationer eller grafik. Vi gör även filmfotograf-uppdrag i andras produktioner eller samarbetar med andra produktionsbolag när vi behöver skala upp.

Varje år i början på februari arrangerar vi en snöbiofestival i Skellefteå i norra Sverige, där vi visar film på en duk helt och hållet byggd av renaste snö - Snöbion. Välkommen dit!

gå till snobion.se

På Issuu finns några av Johan Granstrands publicerade böcker, t ex Another Day of Life som gavs ut på Journal förlag.  

go to issuu.com
KONTAKT

Reach out!

Slå en signal eller skicka ett mail så pratar vi om ditt nästa projekt.

go to vimeo

go to youtube

go to instagram

go to facebook

top