Stories to Inspire Action

FILM som inspirerar till förändring

mission STATEMENT

Vi gör karaktärsdriven film med dokumentär metod för att inspirera till förändring för en mer hållbar värld.

OM OSS

Endless Summer Nights

en midsommarnatts dröm

SE FLER CASE

Vår metod

Research, research, research

Vi gör film om ämnen vi kan och brinner för. Att hitta den bästa storyn för att förmedla budskapet på starkast sätt börjar alltid med noggrann research. Att hitta den starkaste och minst förväntade storyn handlar om att kunna sitt ämne och att lyssna ordentligt, att lyssna igen, och ha en plan innan kameran rullar.

Bygga narrativet

Det som avgör om folk kommer att se din film eller inte beror helt på om där finns en nog fängslande story. Hur man gör det sitter i att hitta rätt karaktär att bära historien och i de små dramaturgiska detaljerna, sällan i de snygga kameraåkningarna. Vi vet hur man hittar det unika och oväntade hos varje människa och ämne och hur man berättar det så att din film blir sedd.

Filmisk produktionskvalité

Bilderna i en film ska ensamma kunna bära historien. Att hitta och fånga bilderna som berättar och ger liv till historien istället för att bara illustrera den är lika delar konst som hantverk. Vi använder bästa tillgängliga teknik och filmar i 4K med digitala filmkameror (Canon C300 mkII), samt med professionella drönare och UV-kameror när så behövs.

Requiem for the Last River

EN FILM OM VÅRA ÄLVAR OCH VATTENKRAFTEN

FLER CASE

Att inspirera till förändring

Vår jord är allvarligt hotad av klimatförändringar. Vi tror att allting vi gör från och med nu måste vara i riktning för att vända den utvecklingen. Det gäller även för vilka historier vi berättar. Narrativet om verkligheten formar den värld vi lever i, både idag och i morgon. Film är ett medium med en oerhörd kraft om det hanteras rätt. Det är överlägset för att kommunicera starka känslor och förmedla budskap och värdegrunder.
Vi samarbetar gärna med organisationer och företag som delar vår syn på att en ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbar värld är möjlig. Vi ser gärna på våra uppdragsgivare-kund-relationer som samarbeten i kampen att nå dit. Klimatfrågor, hållbar besöksnäring, friluftsliv, fiskevård, samt naturresurs-, demokrati- och rättighetsfrågor är ämnen som vi kan och gärna samarbetar kring.

GÅ TILL CASE

🌍

Ansvar

Vi tror att en hållbar värld är möjlig.

Vi tror på möjligheter. Vi tror på och kompromissar inte med ärlighet. Vi tror att riktiga berättelser av äkta människor är det starkaste som finns. Verkligheten överträffar ofta dikten. Därför har vi specialicerat oss på att använda oss av riktiga berättelser av äkta människor för att göra världen till en lite bättre plats att bo på. Vi är öppna för att samarbeta med alla företag, organisationer och individer som delar vår övertygelse att verka för ett mer hållbart sätt att leva på i projekt som för oss närmare målet om en mer hållbar värld. Vi tror på att göra hellre än att snacka - slå oss en signal och berätta om vad du vill göra!
Sweet Earth skänker 1 % av sin omsättning till projekt som förbättrar vår miljö och är stolt medlem i 1% For The Planet.

go to onepercentfortheplanet.org

Om oss

Sweet Earth är ett litet produktionsbolag med stora ambitioner som drivs av filmaren och journalisten Johan Granstrand. Vi är specialiserade på att göra starkt innehåll för dig som vill nå en förtjänad publik och har förstått att vägen dit är att flytta budget från distribution till produktion. Jag har mångårig internationell erfarenhet  från  Balkan, Östeuropa, Mellanöstern och Centralasien. Jag har haft flera soloutställningar som fotograf i Sverige och utomlands, har gett ut ett antal foto-/reportageböcker och har arbetat för magasin, dagstidningar och bildbyråer i Europa, USA och i Sverige. I våra större produktioner samarbetar vi ofta med andra professionella filmare.

Varje år i början på februari arrangerar vi en snöbiofestival i Skellefteå i norra Sverige, där vi visar film på en duk helt och hållet byggd av renaste snö - Snöbion. Välkommen dit!

gå till snobion.se

På Issuu finns några av Johan Granstrands publicerade böcker, t ex Another Day of Life som gavs ut på Journal förlag.  

go to issuu.com
KONTAKT

Reach out!

Slå en signal eller skicka ett mail så pratar vi om ditt nästa projekt.

go to vimeo

go to youtube

go to instagram

go to facebook

top