Bliss of the Unknown

Ski Touring in Swedish Lapland and Beyond

Toppturer upp till Spanstind, 1457, Nonstinden, Ramsdal, 930, i Norge och Vassitjåkka, 1590 m ö. h. vid Riksgränsen, Sverige, under tre fantastiska vårvinterdagar. Att gå på topptur med stighudar för att nå områden som annars bara går att nå med helikopter är ett fantastiskt sätt att åka utför på. Och om det görs på rätt sätt ett mer hållbart sätt att åka skidor och snowboard på.

ALDRIG ENSAM

en dokumentärfilm och miniserie om en självmordsvåg i storuman och två modiga tjejers försök att göra nåt åt det

På två år tar sex unga människor sitt liv i lilla Storuman. 19-åriga Nellie Granberg och Erica Arklöv frågar sig varför det inte är nån som gör nåt åt saken, när det går upp för dem att de också hör till dem som inget gör. De bestämmer sig för att bekämpa självmorden bland de unga och börjar med att JO-anmäla sin egen kommun. En dokumentär på 27 min eller miniserie i sex delar om ca 5 min. Se hela serien här eller på Sveriges Röster.
Serien är producerad tillsammans med Linus Johansson från Narrativet AB inom ett projekt som vi driver tillsammans som heter Medialabbet. I Medialabbet arbetar vi med inspiration av sociala lab-teorier och gör film under samskapande former tillsammans med människor som kämpar med sociala utmaningar.

Endless Summer Nights

a Midsummer night's dream come true

Den här filmen gjordes för en kampanj för hållbar besöksnäring av Visit Sweden för att marknadsföra norra Sverige som resmål för den nordeuropéiska marknaden. Den visar två barndomskompisar som återser varandra efter flera år isär som har några oförglömliga dagar och nätter med inspirerande människor som valt att leva sitt liv för något de tror på. (Språk: engelska)

Spelet om Råneälven

om hur en av våra sista vilda älvar räddades från utbyggnad

Råneälven var under 70- och 80-talet en hårsmån från från att byggas ut med vattenkraft. Istället har den fått ett nytt liv som en av Sveriges intressantaste vildlaxälvar. Älven har varit pilotprojekt för införandet av en ny förvaltningsmodell som kallas "Älvsspecifik förvaltning", som går ut på att det är de lokala förutsättningarna som styr modellen, snarare än ett centralt regelverk.
Filmen är gjord på uppdrag av EU-projektet "Laxförvaltning för framtiden", och finansierad av Europeiska havs- och fiskerifonden.

Requiem For The Dams

Proof of concept/TEASER

Det här är ett långfilmsprojekt jag håller på med om våra älvar. Om hur de en gång rensades för att bli kanaler som skulle flytta timmer, sedan byggdes ut för vattenkraft och hur vi nu återställer dem igen och river bort flottledskanaliseringar, stenarmar och dammar så att naturen kan återgå till det normala igen. Filmen görs med stöd av av Patagonia, Rewilding Lapland, Stiftelsen för Östersjölaxen och FIlm i Västerbotten.

Kayaking in the Winter

MY ARCTIC LIFESTYLE

Olaf moved to northern Sweden from Germany to be closer to nature and pursue his dream. One in a series of short docs boosting outdoor activities in the subarctic region where we live. The Clients run it in Social Medias and on their web channels from december 1st, 2017.

The River Dee

teachings from a salmon fishing legacy

This Short doc. was made to document a study visit to River Dee by a number of Swedish Rivers’ fish conservation staff to get inspired by the Salmon Fisheries Legacy in the heart of Scotland, the Aberdeenshire Dee.

About

Sweet Earth är ett litet produktionsbolag med ett stort samhällsengagemang som drivs av filmaren och journalisten Johan Granstrand. Vi är specialiserade på att göra engagerande innehåll för dig som vill åstadkomma förändring. Vi tar helhetsansvar för hela produktionen från idé till leverans, och anlitar underleverantörer när så behövs för till exempel originalmusik, illustrationer eller grafik. Vi gör även filmfotograf-uppdrag i andras produktioner eller samarbetar med andra produktionsbolag när vi behöver skala upp.

kontakt

Hör av dig redan idag!

Slå en signal eller skicka ett mail så pratar vi om ditt nästa projekt.

top